Viele LCHF Rezepte (schwedisch)
Verfasst: 10. Juli 2010, 17:10
Schaut mal hier: http://veglchf.wordpress.com/2009/03/13 ... a-varenne/
mit Fotos und Nähwertangaben, lchf at its best, nur leider auf schwedisch. Der Klebekuchen sieht doch göttlich aus, zum Glück(?) hab ich grad die entsprechenden Zutaten nicht im Haus und er soll auch noch einen Tag im Kühlschrank verweilen. Geht mal auf das alphabetische Register, da sind auch viele vegetarische Rezepte dabei.
PS. Kann mir bitte jemand dies übersetzen?
Grundrecept för en liten limpa (ca en halvliter) eller fyra muffins:
2 ägg 2 Eier
50 g smör 50g Butter,
3/4 dl Fibrex ?
1 tsk FiberHusk ?
2-3 tsk bakpulver Backpulver
1 msk solrosfrön eller pinjenötter
En nypa salt
Gör såhär
Mixa fibrexflingorna till mjöl. Blanda ned övriga torra ingredienser och krydda enligt något av förslagen nedan eller efter eget huvud.
Smält smöret och blanda ner äggen och vispa lätt. Vänd ned de torra ingredienserna och rör runt. Vispa helst inte utan rör runt.
Fördela i lämpliga formar och kör i mikrovågsugn på full effekt i 3 minuter. Ta ut och låt svalna på galler. (Smeten sväller till ungefär dubbel storlek med denna mängd bakpulver). Det bör gå utmärkt att köra dem 5-8 minuter i ugn på 225 grader också men jag har inte provat.
Smaksättning
Das meiste kann ich mir zusammenreimen, aber oft scheitert es ja genau an Kleinigkeiten. Danke im Voraus Mona
mit Fotos und Nähwertangaben, lchf at its best, nur leider auf schwedisch. Der Klebekuchen sieht doch göttlich aus, zum Glück(?) hab ich grad die entsprechenden Zutaten nicht im Haus und er soll auch noch einen Tag im Kühlschrank verweilen. Geht mal auf das alphabetische Register, da sind auch viele vegetarische Rezepte dabei.
PS. Kann mir bitte jemand dies übersetzen?
Grundrecept för en liten limpa (ca en halvliter) eller fyra muffins:
2 ägg 2 Eier
50 g smör 50g Butter,
3/4 dl Fibrex ?
1 tsk FiberHusk ?
2-3 tsk bakpulver Backpulver
1 msk solrosfrön eller pinjenötter
En nypa salt
Gör såhär
Mixa fibrexflingorna till mjöl. Blanda ned övriga torra ingredienser och krydda enligt något av förslagen nedan eller efter eget huvud.
Smält smöret och blanda ner äggen och vispa lätt. Vänd ned de torra ingredienserna och rör runt. Vispa helst inte utan rör runt.
Fördela i lämpliga formar och kör i mikrovågsugn på full effekt i 3 minuter. Ta ut och låt svalna på galler. (Smeten sväller till ungefär dubbel storlek med denna mängd bakpulver). Det bör gå utmärkt att köra dem 5-8 minuter i ugn på 225 grader också men jag har inte provat.
Smaksättning
Das meiste kann ich mir zusammenreimen, aber oft scheitert es ja genau an Kleinigkeiten. Danke im Voraus Mona